Maškare i ostala veselja u Ližnjanu

U organizaciji udruge Ližnjanske maškare, a pod pokroviteljstvom općine LIžnjan, i ove se godine organizira zabava pod maskama u istarskome gradiću Ližnjanu. Kao i svake godine, na maškare su dobrodošli svi Ližnjanci, svi posjetitelji i svi oni dobre volje i željni smijeha, zabave i ludiranja. Svečano će biti otvorena “Maškarana hiža” (maskirana kuća), čije će otvaranje popratiti i zabavni i animatorski program uz posjet djece osnovnih škola i vrtića. Tijekom nekoliko dana program će biti ispunjen nizom različitih zabavnih radionica, natjecanjima i izboru najbolje maske. Posljednji dan se čita presuda i pali se (ili nažgiljuje, kako kažu tamošnji stanovnici) pust. Ali nema mjesta žaljenju za maškarama, jer proljeće je već pred vratima, a s njime i bezbroj novih mogućnosti.

House Santa Claus LižnjanuMaškare nisu jedina zabava za djecu u ovome malome mjestu tijekom godine izvan ljetne turističke sezone. Niz godina u Ližnjanu je tijekom prosinca otvorena Kuća Djeda Mraza, a ulaz u nju se ne naplaćuje. Kuća Djeda Mraza u Ližnjanu već je pomalo postala “brend” pa privlači velik broj djece i njihovih roditelja, ne samo iz ovoga nego i iz cijelog okolnog područja. Osim Djeda Mraza kojeg svi željno iščekuju, tu je i Baka Mraz, tu je i čarobna atmosfera, a i popratnih sadržaja ne nedostaje, pa se djeca voze Veselim vlakićem. Tu je dakako i božićni sajam, kreativne radionice i različite predstave poput one mađioničarske. Kuća Djeda Mraza možda jeste nešto manja od one kolibe Djeda Mraza na Sjevernome polu, ali zato ništa manje topla i ugodna.

Dok Ližnjan pruža odmor u mirnijem mjestu, samo par kilometara dalje nalazi Medulin. Riječ je također o primorskom istarskom mjestu, a ovo je naširoko poznato kao izrazito atraktivna turistička destinacija, i to na europskoj razini. Tijekom ljetnih mjeseci ovdje se nudi obilje zabavnih sadržaja, od lunaparka do niza zanimljivih koncerata i uživanja u ljenčarenju u brojnim beach barovima. A zašto ne posjetiti i obližnju Pulu koja tijekom cijele godine nudi velik broj zanimljivih aktivnosti?