Najbliža zračna luka do Ližnjana

Putovanje do Istre avionom je veliko olakšanje ako posjećujete bilo koji dio poluotoka jer se u Istri nalazi jedna od 9 zračnih luka Hrvatske. Zračna luka se nalazi u Puli, odnosno samo 6 kilometara dalje od Pule. Pošto je jedna od glavnih luka na području Hrvatske, prihvaća i najveće putničke zrakoplove. Prihvaća putnike iz svih većih europskih gradova i odredišta. Putujete li sa zapadne strane, najisplativije slijetanje je svakako u zračnu luku Pula. Nakon što sletite, organiziran je shuttle bus koji vozi putnike na određena odredišta poput Pule, Rovinja, Fažane, Medulina, Novigrada i Poreča. Tako se možete. nakon dolaska u zračnu luku, uputiti shuttle busom do Medulina koji se nalazi u neposrednoj blizi Ližnjana.

Travel to Istria planeAko dolazite s istoka, još jedna relativno bliska zračna luka se nalazi u glavnom gradu Zagrebu. Znana i po nazivu Pleso, ova zračna luka je glavna međunarodna zračna luka u Hrvatskoj, smještena 10 kilometara od grada. Sletite li u zagrebačkoj zračnoj luci, za sve putnike je organiziran prijevoz do Glavnog autobusnog kolodvora u Zagrebu, odakle se možete dalje uputiti autobusom do Istre.

Putujete li s juga, imate opciju slijetanja u zračnoj luci Mali Lošinj, od koje nadalje možete organizirati zračni prijevoz do grada Pule s najmanje 3, a najviše 6 putnika po prijevozu. Nakon slijetanja u Pulu, nadalje se informirajte za lokalni javni prijevoz i opcije dolaska na željeno odredište. Zračna luka Zadar, koja se nalazi u središnjoj Dalmaciji, također nudi zračnu liniju do Pule pa je i to jedna od opcija aerodroma s kojih se možete uputiti do Istre.

Lokacija najbliže zračne luke do Ližnjana ovisi o mjestu s kojeg dolazite. Odaberite neke od obližnjih zračnih luka, poput one u blizini Pule, Malog Lošinja ili grada Zagreba i nadalje odaberite vrstu prijevoza do samog Ližnjana koja Vam najbolje odgovara, bilo da se radi o vlaku, autobusu ili pak taxi službi.