Najbolje od Ližnjana, Hrvatska

Ližnjan je općina smještena na samom jugoistoku Istre. Uz Ližnjan, obuhvaća naselja Valturu, Muntić, Jadreške i Šišan. S pogledom na otoke Cres i Lošinj, ovo malo mjesto je idilična lokacija na kojoj možete provesti odličan odmor. Uz svoju prekrasnu pješčanu, obalu koja se proteže na dugih 28 kilometara, Ližnjan otkriva ljepote hrvatskog priobalja.

Ovaj dio morske idile upotpunjuju i flora i fauna, a jedno od obilježja faune je svakako endemska zaštićena vrsta ptice žute pčelarice. Za sve zaljubljenike u konje i jahanje, konjički centri u Ližnjanu nude posjetiteljima škole jahanja i uživanje u konjičkom sportu. Ljubiteljima lova Ližnjan nudi lovno područje u hrastovim šumama koje kriju divlje zečeve, jarebice, fazane i srne.

Liznjan, CroatiaKada se odlučite posjetiti ovaj lijepi kutak Istre, nećete promašiti sve najbolje što vam nudimo u Ližnjanu. Upustite se uz šetnje obalom ili šumama, uživajte u vožnjama biciklom po brojnim biciklističkim stazama u prirodi, a ako se odlučite za jahanje, ne propustite ga doživjeti kroz ližnjanske šume i ravnice.

Poželite li i drugačiju vrstu zabave, odvažite se na paintball i istaknite svoj avanturistički duh. Tijekom ljetnih mjeseci kada je priroda u punom sjaju, pa tako i živi svijet u njoj, isprobajte tzv. “birdwatching” i krenite u istraživanje ptičjeg svijeta, napravite odlične fotografije žute pčelarice ili raskoš galebova i njihovih gnijezda. Vjetrovi bura su odlični za ljubitelje surfanja, koji cijele godine posjećuju Ližnjan uz nezaboravna iskustva na vjetru i vodi.

Pregršt kamenitih, pješčanih i šljunčanih plaža su savršena mjesta za odmor i bijeg od stresa, za uživanje u plićaku i plivanje u bistroj vodi. Dodatak plivanju i istraživanju obalnih voda je i sportski ribolov, u kojem ćete svakako uživati.

U Ližnjanu Vam nudimo nezaboravne trenutke, odmor kakav zaslužujete, miris mora i borova, bistre vode i nepregledne plaže. Posjetite beach barove Sal i Adriu i restorane poput Starog Ribara ili Konobe Galiola. Uživajte u uslugama odličnih hotela i apartmana koje vam nudimo te u ostalim izborima naše turističke ponude.