Najbolji odmori su spontani

The best vacations are spontaneousIako je dobra pripremljenost najsigurnija stvar za dobar provod, ne mora nužno značiti da uz dodatak malo spontanosti ne možete doživjeti najbolji odmor. Ponekad odabir destinacija u zadnjoj minuti može postati najbolje rješenje za odličan provod. Biti spontan u izboru mjesta koje želite posjetiti između ostalog znači ne biti izbirljiv. Odaberite prvu lokaciju koja Vam se učini primamljivom, iako o njoj možda i ne znate mnogo. Ne biti izbirljiv dodaje puno više mogućnosti i šansi za dobar provod. Ako tražite jeftinije varijante putovanja, avionom ili autom, odaberite one s dodatnim pogodnostima ili jednostavno prvu koja Vam se učini prihvatljivom. Bit spontanosti je odabrati nešto što još niste imali prilike iskusiti, ali nikad o tome niste ni razmišljali.

Najčešća stvar zbog koje su spontani odmori nedostižni jest i slobodno vrijeme koje trebamo stvoriti. Ako dugi odmori nisu mogući, dovoljan je i spontani vikend da iskusite najbolji odmor.

Ne planirajte previše. Dovoljno je u zadnjoj minuti spakirati nužne stvari, odrediti lokaciju koju želite posjetiti i pravilno odrediti budžet.

Iako planirani odmori sa sobom imaju određene prednosti poput unaprijed isplaniranog puta, troška i mjesta, jedan od minusa je nemogućnost slučajnog odabira zabave. Planirani odmori znače već unaprijed potrošeno vrijeme na sva mjesta koja želite obići i ponekad se čak i dogodi da nemate vremena za sve isplanirano, što znači da odmor ne ispada onako ležeran i opuštajuć kakvim ste ga zamišljali.

Najbolji odmori jesu spontani. Sa sobom donose nove izazove, nove aktivnosti koje možete isprobati, nova upoznavanja i nepregledne užitke. Odabir nasumičnog mjesta sa sobom donosi mnoštvo iznenađujućih iskustava, neplaniranih dogodovština i slučajnih aktivnosti za koje nikad ne biste znali da postoje i možda ih nikad ne biste ni isprobali. Svi sanjamo o odmoru iz snova, točno određenoj destinaciji na koju želimo ići i točno isplaniranom vremenu koje želimo potrošiti na taj put. Iako su planirani odmori uvijek prvi na listi, ponekad su ipak najbolji oni koji na kraju ispadnu spontani.