Ne zaboravite posjetiti Ližnjan

visit LižnjanNađete li se na odmoru u Istri i u posjeti nekih od njenih predivnih gradova, svakako svratite i u Ližnjan. Sama lokacija Ližnjana je relativno blizu u odnosu na najposjećenije i turistički najatraktivnije gradove u ovom dijelu Istre kao što su Pula, Medulin, Premantura ili Fažana. Na razmeđu ovih istarskih gradova, veliki broj turista uživa ljepote istarskih obala i plaža i predivnog Jadranskog mora. Uz odličnu sredozemnu klimu i topla ljeta, koja pogoduju posjetiteljima iz svih zemalja svijeta, Istra je bogata atrakcijama, aktivnostima i znamenitostima koje vrijedi posjetiti.

Iskusite dio 3000 godina stare povijesti i odlučite se na odmor u nekom od istarskih gradova. Destinacija je mnogo, pa tako uz veće gradove i Ližnjan se ističe svojom osebujnom privlačnošću.

Jedna od stvari koje izdvajaju Ližnjan kao svojstvenu lokaciju je paleontološko i arheološko bogatstvo povijesne ostavštine. Uz pulski amfiteatar, koji je dakako najpoznatiji ostatak povijesti u južnom dijelu Istre, tako i ližnjanski dio krasi Nezakcij – masivna gradina nastala u brončano doba, koja krije ostatke nekropole, jaraka i same temelje zidina. Nalazite li se u blizini Ližnjana, ne zaboravite se obogatiti još jednom posjetom značajnim povijesnim lokacijama koje se ovdje nalaze. Duh povijesti obitava na ovim prostorima gdjegod se odlučite otputovati. Bilo da se radi o Ližnjanu ili njegovoj okolici, ne možete propustiti barem neke od znamenitosti koje kriju okolna sela poput Muntića, Valture ili Jadreške.

Ako ste ljubitelj povijesnih nalazišta, Ližnjan nudi i bogat pomorski turizam, odnosno istraživanja morskog dna, koje krije desetke olupina brodova koji su u ližnjanskim uvalama doživjeli brodolome. Isto tako uz ronjenje oko olupina, upustite se i u istraživanje grebena, pećina i tunela koje kriju kamenite obale.

Ne zaboravite svratiti u Ližnjan i odaberite mjesta koja Vam se učine zanimljivima i otkrit ćete obilje interesantnih lokacija koje će Vam okupirati pažnju i otkriti Vam ljepote manjih mjesta koja se kriju u pozadini Pule i okolice.