Prvi posjet Ližnjanu u Hrvatskoj

visit Ližnjanu in CroatiaPrvi posjet mjestu Ližnjan će Vam ponuditi mnoštvo atrakcija, lokacija i mjesta koja će Vam rado ostati u sjećanju. Raznolika ponuda aktivnosti i lokacija koje možete iskusiti i posjetiti će privući pažnju svakog posjetitelja.

Odaberite pravi apartman za sebe i svoju obitelj, kuću za odmor ili sobu u nekom od brojnih izvrsnih hotela koji se nalaze na ovom području.

Uz velik izbor smještaja, u ponudi se nalaze i kampovi za posjetitelje, u blizini borovih šuma i kamenitih plaža.

Posjetite turistička naselja u Ližnjanu i iskusite provod u bungalovima, kamp kućicama ili luksuznim apartmanima.

Iskoristite priliku i posjetite mjesta od povjesnog značaja, poput Nezakcija – najpopularnijeg arheološkog nalazišta na cijelom poluotoku koje datira iz brončanog doba, Muntića, u kojemu se nalaze ostaci prapovijesne keramike iz brončanog i željeznog doba ili Sv. Stipana, gdje se na obali mogu vidjeti ostaci trilobita i vodospreme.

Ne propustite posjetiti svjetionike Lanterna i Galiola i uživajte u pogledu na prekrasno Jadransko more. Ako prvi put posjećujete Ližnjan, zapamtite i neke od brojnih ljetnih fešti poput “Ližnjanske noći” , klupske gare (natjecanje u podvodnom ribolovu) i Velike Gospe tijekom koje možete uživati u odličnim specijalitetima i opuštajućoj glazbi.

Iskusite pravi doživljaj istarske prirode i hrastovih šuma dugim i relaksirajućim šetnjama ili se opustite uz bicikliranje kroz staze, pogotovo ako ste ljubitelj mountain bikeova. U razne aktivnosti koje možete isprobati dok ste u Ližnjanu ubrajaju se i sportovi poput surfanja, koje je visoko zastupljeno zbog odličnih vjetrova u ljetne dane, sportskog i podmorskog ribolova te jahanja, koje možete isprobati u konjičkim centrima. Za one koji su iskusili ili tek žele iskusiti lov, Ližnjan je odlično mjesto za nezaboravno iskustvo lova na fazane, divlje zečeve ili srne. Ljubitelji ronjenja mogu iskusiti čari podvodnog svijeta na području Marlere i uvale Koje, gdje se nalazi i jedna od rijetkih morskih livada cvjetnice Voge.

Turizam u Ližnjanu cvjeta i mnoštvo posjetitelja ponesu sa sobom nezaboravno iskustvo ovog dijela jugoistočne Istre.